• Kussen onderhoud


Kussen onderhoud, Touwen Slaapkenner in Ommen

Draag zorg voor je nachtrust


Iedere nacht verlies ook jij circa een halve liter aan transpiratievocht. De levensduur van een hoofdkussen wordt daarom voor een groot gedeelte
bepaald door het onderhoud. Volg daarom de onderstaande onderhoudstips op voor een lang en plezierig kussenleven:


  • Dagelijks opschudden en het regelmatig luchten (niet in de felle zon) volstaat om jouw kussen droog en luchtig te houden. Het regelmatig wassen van je kussensloop zorgt er bovendien voor dat je kussen fris en hygiënisch blijft. Het wassen van een kussen is bij normaal gebruik dan ook niet noodzakelijk.
  • Ieder kussen kan eventueel gewassen worden volgens de aanwijzingen op het waslabel. Toch is het onverstandig een hoofdkussen vaak te wassen of chemisch te reinigen. Het vulmateriaal kan slinken bij blootstelling aan hoge temperaturen waardoor de veerkracht kan verminderen.
  • Gebruik bij het wassen van een donzen kussen een wolwasmiddel (alkali-vrij) om beschadiging van de dons te voorkomen.
  • Zorg ervoor dat de vulling na het wassen snel en zeer goed droogt. Gaat het drogen niet snel genoeg, dan kan een indringende geur ontstaan die moeilijk weg gaat. Stop je kussen na het wassen daarom altijd in de droogtrommel en doe er eventueel een tennisbal bij. Jouw kussen wordt dan niet alleen droog, maar is bovendien uitstekend opgeklopt.
  • Is jouw donzen hoofdkussen plat geworden? Doe je donzen kussen dan in de droogtrommel met een tennisbal erbij. Zet de droger vervolgens op zijn laagste stand. Jouw kussen is nog nooit zo goed opgeklopt geweest!
  • Om wassen te voorkomen adviseren wij je een of meerdere molton slopen te gebruiken. Deze zorgen voor extra hygiëne en bescherming, waardoor jouw hoofdkussen nog langer in topconditie blijft. Bovendien zijn de slopen eenvoudig mee te wassen met de rest van je beddengoed.


Bekijk de collectie